Kinderopvang bij
De Springplank
in Halsteren

Veilig het leven oefenen

Al op jonge leeftijd ontdekken kinderen de wereld en bij De Springplank krijgt uw kind hier alle ruimte voor. LPS De Springplank biedt een peuteropvang op de locatie van LPS Sint Maarten.

Voor de dagopvang en de BSO werken we nauw samen met BSO Newkids, Zo Kinderopvang en BSO Mamaloe. Op deze manier kunnen we een fijne omgeving bieden waarin uw kind veilig het leven kan oefenen.

Peuteropvang

Peuteropvang LPS Sint Maarten (voorheen Het Ganzenhok) zit op een andere LPS-locatie in Halsteren. Dit is de peuteropvang voor beide scholen. Hier kunnen ze spelletjes spelen met leeftijdsgenootjes, verstoppertje spelen in de grote ruimte of tikkertje doen op het speelplein. Vanuit een veilige basis kan uw kind bij de peuteropvang het leven oefenen. We maken gebruik van de voorschoolse methode: Ben ik in beeld (vve-programma). Hierbij gaan we uit van de initiatieven en interesses van de kinderen, waardoor zij zich veilig en zelfverzekerd voelen om stapjes te zetten in hun ontwikkeling. Daarnaast richt het programma zich ook op de taalontwikkeling van kinderen en dat vinden wij minstens zo belangrijk.

Kinderdagverblijf en BSO

Op de locatie van LPS De Springplank is geen eigen kinderdagverblijf en BSO gehuisvest. Wel werken we nauw samen met Zo kinderopvang, BSO Newkids en BSO Mamaloe om uw kind een veilige, vertrouwde omgeving te bieden met één doorlopende ontwikkellijn. Uw kind wordt door de BSO veilig met een auto of bakfiets weggebracht en opgehaald. Fijn, toch? Wilt u meer weten over dagopvang en BSO? Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van Zo Kinderopvang, BSO Newkids en BSO Mamaloe.

Samenwerkingen

We willen één doorgaande leer- en ontwikkellijn bieden voor uw peuter. Dit doen we door een warme overdracht van de pedagogisch medewerker en een gezamenlijk gesprek met de leerkracht van de kleuterklas. Hiervoor werken we nauw samen met het basisonderwijs. Ook maken we gebruik van Nijntje beweegdiploma gegeven door de gymnastiekbond. Dit is een serie beweeglessen waarin uw kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Plezier maken en ontwikkelen in één!

Pijlers LPS Kinderopvang

LPS Kinderopvang gaat uit van vier pijlers die op elke kinderopvanglocatie van LPS gelden.

  1. Leren wie je bent
  2. We doen het samen
  3. Ruimte om te groeien
  4. Gezond & gelukkig

Klik hier om meer te lezen over de pijlers LPS Kinderopvang.